Het Nederlands nationaal circus Herman Renz bestaat 100 jaar. Het is met een jubileumtour bezig. Vandaag was de laatste dag dat het circus in Tilburg was. Uit streekkranten kon je bonnetjes knippen, waarmee je korting kreeg op een entreekaartje. Wij konden ons niet herinneren wanneer we voor het laatst naar een circus geweest zijn, dus dachten we: kom, we maken van de gelegenheid gebruik om de kleine meteen kennis te laten maken met het circus. Zo gingen we met zoon O, schoondochter M en de kleine naar de piste.

Het hele circusgebeuren is duidelijk geëvolueerd. We zagen een sprankelijke snelle show: acrobatiek, jongleurs, paarden, leeuwen, zeeleeuwen, ganzen, een slangenmens. Balletachtige entr’acts. De clowneske intermezzo’s waren af en toe een beetje flauw, maar lang zo erg niet als ze in mijn herinnering waren.

Naar een aantal acts heeft de kleine geboeid gekeken, maar over het algemeen waren de uitvoeringen net iets te hoog gegrepen voor een kind van 4 jaar. Wij daarentegen hebben met volle teugen genoten.

Die balletjes die op de xylofoon stuiterden, gaven een leuk melodietje te horen.