De knoop werd doorgehakt: partner heeft een E-reader gekocht. Ze liep er al lang tegen in te hikken. Het lezen in boeken vlotte niet echt: al snel begonnen de letters te dansen. Artikels lezen op het beeldscherm van de computer, dat ging echter wel. Een vergelijking met de E-reader werd snel gelegd. Nou ja, eigenlijk is het een E-book reader.

Ze had twee E-boeken bij Selexyz gekocht. De downloadlink kwam per e-mail. Naar uw PC downloaden, mevrouw, en vandaaruit slepen naar de reader. Een kind kan de was doen. Dachten we.

Jawel, de bestanden stonden op de reader, maar waren niet uit te lezen. De boeken waren trouwens ook niet op de PC te lezen: de extensie acsm kende de computer niet. Het boekje nog eens raadplegen. Blijkt dat Adobe Digital Editions geïnstalleerd moet worden en dat je een Adobe-ID aan moet maken. Er moeten voorts autorisaties verleend worden.
De links die je gedownload hebt kun je nu openen met de Adobe Digital Editions. Op dat moment komt het boek automatisch in de bibliotheek van de ADE. Het was nog even puzzelen hoe het boek dan weer op de reader terecht moest komen, met extra boekenplanken enzo, maar het is eindelijk gelukt.

Het leesgemak van de E-reader moet nog uitgetest worden. Het gepruts om de boeken überhaupt op de E-reader te krijgen, was even voldoende.