Destijds hadden we een senseo die net in een serie zat, waarbij mogelijk ontploffingsgevaar aanwezig was. Je mocht je senseo opsturen, de bron van het gevaar werd verholpen, je kreeg je senseo weer terug. In sommige gevallen kreeg je een nieuwe. Wij dachten: ach, het loopt zo’n vaart niet. Echter, de senseo begon toch gek te doen. Wij alsnog naar een verkooppunt. Na enige tijd: de senseo is niet meer te repareren, we hadden recht op een nieuwe.

Nu, een jaar later, lekt de nieuwe senseo. We konden echter de bon niet meer vinden, dus besloten we een simpele senseo ter vervanging te kopen. Mede met het oog op een kampeerweekje dat we afgesproken hadden.

We liepen de Harense Smid binnen, zagen een leuke LCD-TV staan, en dachten: we hebben ook nog een TV voor in de slaapkamer nodig. De TV in de slaapkamer was voor zichzelf begonnen: midden in de nacht sprong die opeens aan, liep alle zenders één voor één af. Het beste was om de stekker uit het stopcontact te trekken.

De TV bleek niet meer in voorraad, maar we kregen korting omdat het een showroommodel was. Nadat-ie aangesloten was, bleek dat alle zenders goed fijn te stemmen waren, maar dat Ned 1 constant lijkt te lijden onder atmosferische storingen. Niet scherp te krijgen.

Terug naar de winkel. De verklaring is dat de LCD-TV’s gevoeliger zijn voor welke kabel de input van de zenders verzorgt. Bij die oude TV’s, de toetertelevisies, maakte dat niet veel uit. Het zou dus kunnen zijn dat onze kabel niet meer geschikt is. We laten het maar zo: tenslotte is alleen Ned 1 niet scherp. Het is maar de slaapkamer.

Inmiddels zagen we een andere LCD-TV. Iets groter, een aanbieding. Zou voor de woonkamer geschikt zijn. Helaas, gereserveerd. Maar het filiaal in Turnhout heeft hem misschien nog.

We hadden een kampeerweekje afgesproken in Lommel, België. Gezien de weersverwachting leek het ons beter af te zien van deze kampeeractiviteit. We gingen naar Lommel om ons verblijf af te zeggen. Via Turnhout. Ook daar was slechts het showroommodel over. Korting op de aanbiedingsprijs. (Alle zenders scherp, geen last van ‘verkeerde’ kabels.)

Op weg naar Lommel kwamen we nog over een leuke brug. In de buurt van Postel:

Overigens hebben we bij de Blokker een simpele senseo gekocht.