Elk jaar organiseert het Kinder Vakantie Werk (KVW) voor bepaalde kinderen op de basisscholen allerlei aktiviteiten. Je kunt je kind voor twee weken inschrijven of voor één week. Persoonlijk heb ik geen ervaring met deze vorm van vrije tijdsbesteding, maar het voorziet zeker in een behoefte.

De kleine is dit jaar voor een week ingeschreven. Ze heeft zich volledig kunnen uitleven. ’s Ochtends gebracht naar een verzamelpunt, eind van de middag teruggebracht. In die tussenliggende tijd zijn de kinderen zodanig moe gemaakt, dat ze zonder protest vroeg in de avond al naar bed gingen. Zo ook de kleine.

Tussen de bedrijven door hebben de verschillende groepen, een beetje geselecteerd op leeftijd, een stuk ingestudeerd, dat opgevoerd werd tijdens de Bonte Avond. Die avond was gisteren.

De kleine zat in de jongste groep. De leiders van die groep hadden het leuk aangepakt. De kindertjes werden omgetoverd tot leeuwen, rondkruipend in het gras, wachtend op een prooi:

Het weerbericht in het Disneyjournaal wil ik jullie niet onthouden:

Het was een leuke, verrassende avond. Soms echt lachen om de improvisaties van de kinderen. En de kleine: die was blij dat ze om kwart over negen het bed in kon rollen.