Ik heb een dik been. Er zit duidelijk vocht in, maar waar het vocht precies vandaan komt is nog niet duidelijk. De hartpomp doet, gegeven de omstandigheden, normaal haar werk. Daar ligt het niet aan.

Het zou aan lekkende kleppen in het vatenstelsel van het been kunnen liggen. Daar mag de internist zich op 6 september over buigen.

Feit is, dat de cardioloog plaspillen voorgeschreven heeft, in de hoop dat die pillen het vocht in het been wat kunnen terugdringen. En een positief effect kunnen sorteren op de bloeddruk. Ik slik de pillen nu twee weken. Ik had hele visioenen van renpartijen naar de WC. Maar nee, niets van dat al. Het waren wel de lichtste pillen in haar soort, maar toch. Ik hoef er ’s nachts niet eens uit. (Gelukkig maar.)

Gisteren ben ik naar de huisarts geweest. De bloeddruk moest gecontroleerd worden (die was inderdaad lager dan enige tijd geleden) en er moest een bloedafnamelijst opgehaald worden, plus urinepotje, ter contrôle van vooral de nieren, maar ook van de lever en de schildklier. De werking van de plaspil kan namelijk invloed hebben op het functioneren van de nieren.

Kortom: de molen staat nog niet stil.