Wij houden niet zo van musicals. Toch schijnt het vooral de laatste jaren een vorm van entertainment te zijn, die velen aanspreekt. Uitverkochte zalen. Kandidaten die ver komen in talentenjachten à la de X-factor blijken hun draai te vinden in het musicalcircuit. Neem Jim Bakkum.

Af en toe flopt een musical. De Producers. Dat weerhoudt Joop van de Ende er niet van plannen te maken voor een nieuwe musical. Een musical over André Hazes, gezien vanuit het perspectief van Rachel Hazes. Tja…

Tilburg borduurt ook door op de flow van de musical. Er gaat een grootschalig vierdaags festival plaatsvinden van 17 tot en met 20 november. Voor zover ik begrepen heb, vooral bedoeld om beginnende ‘sterren’ een podium te bieden.

Schoondochter had iets leuks verzonnen. Op 4 december laat ze geen Sint aan huis komen, maar heeft ze kaartjes besteld voor de musical ‘Dromen over Sint’. Wegens het succes vorig jaar, dit jaar enkele extra voorstellingen. Het zal typisch iets voor de kleine zijn: die houdt wel van zang en dans.

Terwijl partner destijds de musical Joseph live gezien heeft, wordt deze Sintmusical mijn vuurdoop. We zijn benieuwd.