Partner heeft in haar jonge jaren een blauwe maandag bij een drumband gezeten. Vriendin L die niet veel later de drumband ontdekte, heeft zich helemaal gestort in de wereld van de trommels en percussie. Via de ene band naar de andere band is ze terechtgekomen bij Maisquenada.

Deze sambaband bestaat dit jaar vijf jaar. Vriendin L nodigde ons uit voor de avond, waarop dat met taart, optredens en een hapje en drankje gevierd werd. Dat was gisteren.

De feesttaart bestond uit drie lagen. Er was veel werk van gemaakt. Merk op dat de rechtopstaande stokjes rondom de trommeltaart van marsepein zijn:

Maisquenada telt veel leden. Volle bak op het podium. Als ze eenmaal goed bezig zijn, is het geweldig swingen op het ritme van de verschillende soorten trommels. Vooraf werden oordopjes uitgedeeld. Het werd aangeraden die tijdens het optreden in te doen. Dat bleek inderdaad geen overbodige luxe.

Halverwege het optreden begaven zich twee sambadanseressen op het podium. Ja, daar moet je van houden. Maar ze voegden toch iets toe. Niet zozeer toen ze op het podium enkele salsadanspassen uitvoerden, maar meer toen ze zich op de vloer tussen het publiek begaven. Ja, toen werd er meer geswingd.

Enkele losse flodders:

We hebben een heerlijke avond gehad. Vriendin L had het niet beter kunnen verzinnen met haar uitnodiging.