‘Is penningmeester in het Bestuur van Dress for Success niet iets voor jou? Afdeling Tilburg. Er is een vacature.’

Ik had al wel van deze organisatie gehoord en gelezen, maar me er niet echt in verdiept. Mensen die het niet breed hebben, kunnen bij Dress for Success zich kleding laten aanmeten waarmee ze goed voor de dag komen tijdens een sollicitatiegesprek. Deze kleding mogen ze houden. Worden de sollicitanten daadwerkelijk aangenomen, mogen ze nog een keer terugkomen om een ander set kleren uit te zoeken. Het concept bestaat al langer, maar in Tilburg is het idee in 2006 geboren, en in 2008 in de praktijk gaan lopen.

Vanochtend had ik een kennismakingsgesprek met de drie coördinatoren. Dat verliep heel gezellig en positief. Toevallig kende ik één van de oprichters. Zij had destijds nog als vrijwilligster bij de wereldwinkel gewerkt. Dat schept een band.

Na afloop van het gesprek kreeg ik nog een VIP behandeling: alsof ik een klant was op zoek naar gepaste kleding. Vooraf wordt namelijk bepaald welke kleuren jou het beste staan. Welke kleuren jouw gezicht het best ‘ophalen’. Daarvoor worden twee lappen stof gebruikt. De éne goudkleurig, met aan de andere kant verschillende banen kleuren die bij die goudkleurige, zachte kleur horen. De andere lap is zilverkleurig, de koele kleur, met aan de andere zijde daaraan gerelateerde banen kleuren. Mij zouden de kleuren in het koele spectrum geadviseerd worden.

Vanmiddag kreeg ik al een telefoontje. Unaniem zagen ze mij wel als penningmeester in hun Bestuur. Er volgt binnenkort een gesprek met de Bestuursleden zelf. Vooral die met de huidige penningmeester is natuurlijk belangrijk.

Het is weliswaar geen betaalde baan, maar ik heb er wel zin in.