Is hij nou zoveel scherper dan andere cabaretiers? Of leuker? Nee, niet echt. Maar ik weet niet, we hebben een zwak voor hem. Zijn drukke manier van doen werkt op voorhand al op de lachspieren. We zijn hem twee keer ‘in het wild’ tegen gekomen: op de boot van Lauwersoog naar Schiermonnikoog, en later op Schiermonnikoog in het winkelstraatje. Hij is dan wel wat serieuzer, maar je hoort hem overal bovenuit.

Afgelopen dinsdag zijn we naar zijn show ‘Afijn’ geweest:

De kapstok van de show zijn de pogingen van het (in dit geval Tilburgse) gemeentebestuur om de organisatie van de Olympische Spelen van 2020 naar Tilburg te halen. De ijsbaan neemt dan ook een groot deel van het decor in beslag.

Hilarische scènes, soms platvloers, af en toe flauw, maar altijd typisch Bert. Er is traditiegetrouw veel werk van de decors gemaakt. Hij werkte nu ook met een aantal gasten die al schaatsend of in een bobslee voorbij kwamen.

Alles wordt in zo’n rap tempo verteld, dat je geen tijd hebt om terug te denken wat-ie nou eigenlijk gezegd heeft. Soms miste je daardoor net een clou, maar een kniesoor die daarop let. Het was een geweldige show. Visueel veel te beleven, en er waren momenten dat de tranen je over de wangen liepen van het lachen.

Overigens werd de organisatie van de Olympische Spelen van 2020 uiteindelijk toegekend aan Moergestel.