Soms komt er uit de koker van het UWV nog iets positiefs: ik had laatst weer het periodieke gesprek met één van de medewerkers. Na de plichtplegingen van hoe het met solliciteren ging enzo, wapperde ze met een vacature. Of dat misschien iets voor mij was? Een vacature die nog niet voor iedereen zichtbaar is.

Asega Media zoekt een parttime administratief medewerker. Een soort manusje-van-alles, waarbij de nadruk zal liggen op debiteurenbeheer, facturatie en het bijhouden van allerlei administratieve lijsten.

Dat leek me inderdaad wel iets. Ik heb erop gesolliciteerd. Een telefoontje er achteraan door mijn werkcoach zorgde voor een (versneld) sollicitatiegesprek.

Asega is in de uitgeefwereld van bladen één van de weinige bedrijfjes, dat ondanks de crisis groeit. Allerlei werkzaamheden die de directeur zelf deed, blijven liggen. Hij komt er niet meer aan toe. Er wordt dus een min of meer nieuwe functie gecreëerd. In die zin moet de functie qua inhoud nog geconcretiseerd worden, hoewel er een aantal kerntaken duidelijk zijn: de debiteurenbewaking onder andere dus. Het aantal uren kan op termijn uitgebreid worden. Ik ervaarde een informele, gezellige sfeer.

De directuer/werkgever twijfelde of hij mij zou aannemen met een proeftijd of met een proefplaatsing. Hij gaf de voorkeur aan een proefplaatsing. Dan werk ik daar met behoud van uitkering. Na twee of drie maanden loopt dat automatisch over in een normaal contract, bij gebleken geschiktheid.

De formulieren zijn getekend. Het is nu zaak dat het UWV haar goedkeuring over die proefplaatsing uitspreekt. Zij gaat tenslotte over de uitkeringen.

Mijn werkcoach van het Mobiliteits Centrum verwacht echter geen moeilijkheden.