Het idee was om nog één keer met meerdere mensen naar de Efteling te gaan. Partner heeft inmiddels een abonnement, en de kleine ook. De AH-kaartjes hadden we niet meer. Om nou het volle pond te betalen voor zoveel mensen….misschien biedt Marktplaats uitkomst.

Inderdaad, er worden aardig wat Eftelingkaartjes aangeboden. Bijna allemaal geldig tot en met 6 november. Allemaal kaartjes, die met korting bij AH gekocht zijn. De prijzen variëren van €22,00 tot €30,00. Maar ja, er werd er steeds maar 1 aangeboden, of 2. We hadden er meer nodig.

Daar zag partner een aanbieding: vier kaartjes voor de prijs van €40,00. Te mooi om waar te zijn natuurlijk, iets waar Marktplaats regelmatig voor waarschuwt. Kom, dachten we, we gaan er toch op reageren. Kijken waar het schip strandt. Op voorhand moet je mensen niet wantrouwen.

Zo gezegd, zo gedaan. We kregen telefoon. Ze hadden via internet vier kaartjes gekocht, maar haar moeder was overleden. Ze gingen nu niet meer. Eerst wilde ze de kaartjes weggeven, maar haar zoon vond, dat de kaartjes best voor een zacht prijsje verkocht mochten worden. Zodoende. Zijzelf was in Enschede, maar haar zoon was thuis. Als we eerst €20,00 aanbetaalden bij haar zoon, dan zou zij de kaartjes naar ons mailen. Als we de kaartjes hadden, dan kon de rest overgemaakt worden.

Kaartjes mailen? Ja, nee, dat gaat met links. Geen probleem.
Haar zoon zal beneden bij de flat op ons wachten. Als wij hem €20,00 geven, zullen wij de gegevens van de bank waar het restant van het bedrag op gestort moet worden van hem krijgen. Alsook ten name van wie.

We hebben A gezegd, we gaan nu ook B zeggen. Op weg naar de zoon, met twintig euro in de zak. Ja hoor, wat we al vermoedden: daar stond een junk eerste klas. Vertelde en passant dat-ie een lintworm heeft, en hoopt dat de worm z’n kopje een keer naar boven steekt, zodat de lintworm in z’n geheel naar boven getrokken kon worden. want al die witte stukjes die hij uitpoept, nee, dat helpt niet. We gaven hem €20,00. Wij kregen inderdaad een briefje met verschillende gegevens. Het bankrekeningnummer, de naam en een 013-telefoonnummer. (We werden aanvankelijk gebeld via een 06-nummer)

Weer thuis. Natuurlijk kwam er geen e-mail binnen met de link om bij de kaartjes van de Efteling te komen. Er kwam nog wel een telefoontje: de zoon. Hij moest nog kwijt dat we niets op het bankrekeningnummer konden storten. We konden wel de rest van de veertig euro komen brengen.

Dat was de afspraak niet. Eerst de kaartjes.

Die kwamen natuurlijk niet. Partner heeft vanochtend nog geprobeerd telefonisch contact te krijgen, maar het 013-nummer was afgesloten, en het 06-nummer werd niet opgenomen.

Ach, wie weet, misschien is die twintig euro wel gebruikt voor een lekkere maaltijd, want hij zag eruit alsof hij wel wat eten kon gebruiken.