Op de verjaardag van de broer van partner spraken we iemand wier zoon een oude boerderij helemaal gerestaureerd heeft. Daar heeft hij samen met zijn vriend zo’n zes jaar over gedaan. Nu zijn ze toe aan de puntjes op de i.

De ruimte waar eerst de koeien hun onderkomen hadden, gaat hij nu gebruiken om van tijd tot iets cultureels in de breedste zin van het woord, te brengen.

Afgelopen week heeft hij Karin Bruers, Henk van Straten en Björn van der Doelen bereid gevonden om acte de présence te geven. Karin Bruers kenden we al, van haar solo cabaretprogramma’s. Henk van Straten en Björn van der Doelen kenden we nog niet. Ze noemden hun optreden een werkvoorbereiding. Het stadium dat nog voor de try-out zit. De titel: ‘Geniet er maar van!’

En inderdaad, een heerlijk intieme ambiance:

Het thema van de avond was kinderen krijgen, het kind, zelf kind zijn. Kortom, alles rondom het kind. Om beurten lazen Henk en Karin voor uit eigen werk. Björn zong er af en toe een liedje tussendoor, in het Gools, want hij is geboren in Goirle.
Hier en daar werd aangegeven dat deze tekst hier wel wat veranderd kon worden, of die tekst daar. Ook moest de rol van de gitarist (Björn) wat actiever worden, in de vorm van spannende muziekroffels bij bepaalde passages. De teksten van Karin waren echter hilarisch. Die behoefden geen muzikale ondersteuning. Eerlijk gezegd.

De titel verwijst naar de situatie dat je net bevallen bent van een zoon of dochter, en dat er bezoek komt. Er wordt wat heen en weer gepraat, eindigend met: ‘Geniet er maar van!’ …en dan begint de hel pas…


Het mag dan een werkvoorbereiding heten, we hebben wel genoten, en het was weer eens heel wat anders dan anders.