Kunstprojecten of projecten die je na aan het hart liggen, daar moet je tegenwoordig wel iets voor doen om die gefinancieerd te krijgen. Je legt uit wat de bedoeling is van je project, en probeert middels crowdfunding zoveel geld bij elkaar te krijgen, dat het project financieel gezien van start kan gaan.

Zo wordt in Tilburg (netnummer 013) onder andere voor het project ‘Geluk op 13’ geld gevraagd middels crowdfunding.
Het leek kunstenaar Jeroen Neus een leuk idee om naar het geluksverhaal te vragen van mensen die op huisnummer 13 wonen. Foto’s mogen niet ontbreken. Juist voor de foto-expositie die het resultaat wordt van dit Geluk-op-13-project is geld nodig.

Wij hebben echter meer iets met huisnummer 11. Toen ik partner leerde kennen, woonde zij op nummer 11. We hebben er lange tijd heel gezellig gewoond. Maar ja, er gebeurden op een bepaald moment gekke dingen in de wijk, het voelde niet prettig meer.
We gingen verhuizen, dichter naar het centrum, naar een zeer sympathieke wijk. Ons huisnummer werd 11. We wonen er nog steeds.

Wij hebben regelmatig een paar dagen gebivakkeerd in Nesles-la-Vallée bij een goede vriend van zoon R. Een dorpje in de campagne op een klein uurtje rijden van Parijs. Als we daar zijn, glijdt alle spanning van het dagelijks leven in Tilburg van ons af. Een heerlijke plek om te toeven. Ook hij woont op huisnummer 11.