Ken je ze nog, die melkpakken waarop een foto geprint stond van iemand die verdwenen was. Help zoeken, betekende de boodschap. Die tijden zijn voorbij. Sociale media zijn sneller in het verspreiden van signalementen van mensen die verdwenen zijn, die gevonden moeten worden.

Albert Heijn heeft iets anders bedacht om wat met de ruimte op pakken melk, karnemelk, yoghurt en vanillevla te doen: vanaf komende maandag 8 april kunnen mensen pakken kopen met een werk uit het RijksMuseum erop gedrukt. Er zijn 16 verschillende kunstwerken uitgezocht. De actie loopt tot en met 5 mei. Niet alleen verzamel je 16 verschillende collector’s items, maar spaar je tevens voor korting op een toegangskaartje voor het RijksMuseum.

Het is weer eens iets anders dan al dat mini-spul.
Persoonlijk zou ik het leuker gevonden hebben als AH een dergelijke actie had gehad bij de opening van het Stedelijk Museum vorig jaar. Moderne kunst op de melkpakken.

Wie weet, een volgende keer.