Ik draag nooit een horloge. Ooit wel, maar het horloge hinderde. Ach, er is altijd wel een uurwerk in de buurt, als je perse wilt weten hoe laat het is. En bovendien, bijna iedereen heeft tegenwoordig een mobieltje, ook ik, die geeft ook de tijd aan.

Tijd naast mijn bed vind ik wèl makkelijk; ’s morgens weten hoe laat het is, is handig. Toch zet ik zelden de wekker. Ja, als je naar Schiphol moet, en achterlijk vroeg moet vertrekken. Oké, ik word wel eens half wakker, kijk op het klokje hoe laat het is, en slaap weer verder. Ik heb me bijna nooit verslapen.

Maar dan moet het klokje wel gelijk lopen natuurlijk. Laatst keek ik ook op de wekker, zag dat het kwart over 5 was, en draaide me nog eens heerlijk om. Bleek dat de wekker stil stond. Het was inmiddels over achten.

Ik kan dus niet zeggen, dat ik een ingebouwde klok heb.