Het verhaal rond de Polare-winkels zal algemeen bekend zijn. Tilburg had ook zo’n winkel. Als Gianotten begonnen, moest het daarna Selexyz gaan heten, waarna de naam Polare de nekslag werd. Polare ging dicht, even later weer open, maar tenslotte viel definitief het doek.

Marlous Mutsaers, bevlogen boekverkoopster met managementfuncties, had alle transformaties meegemaakt. Zij besloot samen met zoon Ruud de winkel te kopen. Via crowdfunding hoopt ze €50.000,- bij elkaar te krijgen als startkapitaal. De teller staat nu op ruim €36.000,-. De curator zag geen beren op de weg, het Centraal Boekhuis levert weer boeken. Kortom, de winkel kwam er. De heropening was afgelopen weekend. De naam: GianottenMutsaers.

De winkel moest natuurlijk feestelijk heropend worden. Muzikanten, schrijvers, dichters, ballonnenkunstenaars en schminksters gaven acte de présence.

Zaterdag kwam onder andere Paul van Loon. Bekend van de Griezelbusverhalen, maar hier in huis vooral vanwege Dolfje Weerwolfje. Wij hebben de DVD samen met kleindochter talloze malen gezien. Het boek heeft kleindochter inmiddels ook gelezen. Helemaal zelf.
Helaas kon kleindochter niet mee naar GianottenMutsaers. Aan de andere kant kon dat onze pret niet drukken. Wie schetst onze verbazing dat Paul van Loon ook een begenadigd gitaarspeler bleek? Samen met Nol Havens (je weet wel, Tilburgs trots, VOF De Kunst, Suzanne, Een kopje koffie) bracht hij enkele nummers ten gehore. Later ondersteunde hij met Nol Havens de hommage van Erik van Muiswinkel aan GianottenMutsaers en Marlous Mutsaers.
Tussen de bedrijven door had Paul van Loon ook nog tijd om boeken te signeren.
Daar ging het ons natuurlijk om… :-))