Draagt iemand nog zo’n gewoon hemd? Volgens mij heeft het T-shirt de functie van de hemd overgenomen. Ik draag vooral in de winter een T-shirt onder mijn blouses/overhemden. Als pyjamajasje draag ik ook altijd een T-shirt.

Ondanks het feit dat ik mijn T-shirt onder een overhemd draag, vind ik toch leuk om T-shirts te hebben met een opdruk. Maar dan wel een opdruk waar ik zelf iets mee gehad heb. Of nog heb. T-shirts met het opdruk van I Muvrini, van Runrig, van Ogham, van The Fureys, van The Shins. Maar ook van Wereldburgers.nl, van Man bijt Hond, van een siroopverkoper in Nicaragua, van Hannover Wereldtentoonstelling 2000 of van GoldReefCity in Johannesburg.
Via Lien, die niet meer blogt, heb ik ooit een T-shirt gewonnen van Poiesz. ‘Wij staan 100% achter Oranje’. Nooit van Poiesz gehoord, totdat we eerder dit jaar in Friesland waren en in Sneek een supermarkt tegenkwamen met die naam.
Bij een tentoonstelling van Herman Brood had ik de kans T-shirts te kopen met werken van hem als opdruk. €25,00 vond ik toch net iets teveel van het goede.

De meeste T-shirts worden regelmatig gedragen. Een aantal zijn te klein, en liggen als collector’s item in de kast. Er zijn er ook die stuk gedragen zijn. Daar heb ik nu de opdruk van afgeknipt. Misschien dat ze een tweede leven krijgen op een blanco T-shirt: