Na de longontsteking, gepaard gaand met de Mexicaanse griep, een aantal jaren geleden, vond men het verstandig als ik voortaan elk jaar de griepspuit kreeg. Zo kreeg ik die ook half oktober 2014. Het schijnt een slechte lichting te zijn: ik lees regelmatig berichtjes in de krant dat de huidige griepspuit niet bedacht was op de griepvarianten die er nu heersen. En dat het vaccin iets in gang zet in het lichaam.

Of dat bij mij ook zo was, weet ik niet. Feit is, dat ik ruim een week nadat ik de spuit gekregen had, keelpijn begon te krijgen. Veel hoesten, slijm in de longen. Kortom, algehele malaise. Moeten we even doorheen, dacht ik. Maar het bleef duren. Bovendien kreeg ik het gevoel dat er een ontsteking ergens zat. Ik vertrouwde het niet. Ging naar de huisarts. Gezien mijn voorgeschiedenis, kreeg ik een kkur penicilline mee, met de opmerking: het zal moeten slijten. Maar het sleet niet. De kuur deed niets. Terug naar de huisarts. Een andere, zwaardere kuur. Weer hielp het niet. Via huisarts doorgestuurd naar de spoedeisende hulp, de longarts. Foto’s genomen. Ook maar een hartfilmpje. (Nu we er toch zijn.) Ja hoor: longontsteking. Maar heeft u dan nooit koorts gehad? Nee, wel af en toe dat gevoel, maar bij opmeten geen koorts. En uit het hartfilmpje bleek dat ik ook nog hartritmestoornissen heb. Nooit iets van gemerkt.

Inmiddels is de longontsteking zo goed als weg. Bij de laatste foto, afgelopen week, bleek dat er nog een klein plekje zit. Gaat wel weg. Over 3 maanden controle.
Zolang er infecties in mijn lichaam ronddolen, kan de cardioloog niet veel doen. Wel heb ik preventief bloedverdunners gekregen, gemonitord door de trombosedienst. Te zijner tijd zal men proberen met stroomstoten het hart haar normale ritme te laten terugvinden.

En toen kregen we nog een slijmbeursontsteking met wondroos op de elleboog. Weer andere penicilline. Inmiddels de vierde kuur. De wondroos is weg, maar het vocht in de elleboog zit er nog. Ook dat zou moeten slijten.

Kortom: ik zit nog in de ziekenhuismolen, maar wel in de controlefase.