Bij het Elisabeth Ziekenhuis te Tilburg is er sinds een paar weken een nieuwe service. Tijdens bezoekuren wil het parkeerterrein nogal eens vol zijn, of althans, de plekken in de buurt van de ingang zijn steevast bezet. Mensen die meerijden, laten zich bij de ingang afzetten, waarna de chauffeur een parkeerplaats gaat zoeken. Die komt dan ergens ver weg terecht.

Een groep vrijwilligers wilde iets aan deze situatie doen, en meent de oplossing gevonden te hebben in het opzetten van een gratis vervoersysteem. Er wordt met een verlengd golfkarretje over het parkeerterrein gereden, en gestopt bij mensen die wat verder bij de ingang hun auto geparkeerd hebben. Die mensen kunnen instappen, en worden naar de ingang van het ziekenhuis vervoerd. Zo staat het karretje vaak ook bij de ingang, om mensen naar hun auto te vervoeren. Overigens werkt dat beter, dan andersom: vaak kom je aan, maar is het karretje heel ergens anders bezig. Er rijdt maar één karretje rond. Dat is natuurlijk behelpen, maar wie weet, als het een beetje loopt, en het slaat aan, komt er misschien uitbreiding.

Dat je met vrijwilligers te maken hebt, is duidelijk. Wij lieten ons laatst vanaf de ingang naar onze auto vervoeren. Naar vak E3. Het viel voor hem niet mee om vak E3 te vinden, hoewel de vakaanduidingen vanuit de verte goed zichtbaar zijn. Onze aanwijzingen voor de te rijden route sloeg hij in de wind.
Dat werd sightseeing parkeerplaats dus.

Het idee is leuk. Het verdient een kans.