Jaren geleden zag ik de film, met Michael York en Liza Minelli in de hoofdrollen. Eén van de scenes die me vooral bij gebleven is, is die waarin Michael en Liza (in de film heten ze Clifford Bradshaw en Sally Bowles) onder een viaduct staan, wachtend op een trein die boven hen zal voort denderen. Het gevoel dat dan door je lichaam stroomt, neemt orgastische vormen aan. Ik heb het uitgeprobeerd, en het klopt, het geeft een apart gevoel. Daarnaast is de filmmuziek heel aanstekelijk. ‘Money makes the world go round’ bijvoorbeeld.

Afgelopen zondag gaf musicalvereniging Boems een uitvoering van Cabaret:
Vrijwilligersvereniging Contour de Twern had vele entreekaartjes ingekocht, en trakteerde een aantal vrijwilligers zo op kaartjes. Wij kregen ze ook.
Ik heb nog nooit een musical gezien. Dan weer toneel, dan weer zang heeft me nooit bekoord. Ondanks het goede orkest, de lekkere muziek en het mooie decor kon ik nog steeds niet echt wennen aan de combinatie van toneel en zang.

Maar….een ervaring die ik niet had willen missen.