Het was de wens van partner in ieder geval eens een keer op de planken te staan als toneelspeler. Nu heeft ze een vriendin die regelmatig een amateurtoneelgezelschap regisseert, en die kwam laatst met de mededeling dat ze kon opgeven voor een toneelproject, georganiseerd door mensen van Openluchttheater Hoessenbosch, bij Berghem. Dat deed ze. Het project heette: Je dialoog tegen mij. Twee mensen die in een dialoog te berde brengen wat zoal speelt in de maatschappij. Er is een schrijver die het stuk schrijft, en een regisseur die het stuk op de planken vormgeeft. Vooraf krijg je de tekst digitaal aangeleverd, want het belangrijk dat je de basis van je tekst kent.

Zo gezegd, zo gedaan. Echter nadat de tekst verstuurd was, volgde enige tijd later een mailtje waarin stond dat je de ‘oude’ tekst maar moest vergeten, dat nu een herschreven tekst in de bijlage zat. En de opvoering was al een week later. Wel werd er nog een hele dag fysiek gerepeteerd. ’s Avonds werden de dialogen opgevoerd. Want er waren verschillende dialogen. Elk duurde ongeveer 20 minuten.

’s Avonds nam ik kleindochter mee, want die wilde oma ook wel eens op de planken zien. Hun stukje werd als eerste opgevoerd. Dat kon nog net buiten. Daarna begon het te regenen, en het hield niet meer op. Binnen werd het festijn voortgezet. Knus, want het was niet zo groot.
Partner heeft een geweldige ervaring gehad.