Via de BankGiroLoterij hadden we twee entreebewijzen gewonnen voor de voorstelling ‘Sophie’ met in de hoofdrol Tjitske Reidinga. Gegeven de speellijst was het Chassé Theater in Breda voor ons de beste optie. We waren er nog nooit geweest.

Makkelijk parkeren, een paar parkeergarages in de buurt.
Dat Chassé Theater is nog een heel complex. Natuurlijk een grote lounge voor natje en droogje, maar ook aparte kiosken waar je ijssnoep kon kopen, of iets warms. Er zit ook een bioscoop in het gebouw. En een zaal waar theater gemaakt wordt.

‘Sophie’ gaat over het leven van een vrouw van jong meisje tot oma. Het stuk is opgebouwd uit allerlei scènes passend bij de verschillende leeftijden. Je ziet na afloop van elke scène Tjitske een andere outfit aantrekken. Van jong uitziend naar middelbaar en oud. Voor de duidelijkheid werd op de zijwand nog even de leeftijd die ze in de volgende scène speelt geprojecteerd. Hierachter speelde zich alles af: steeds dezelfde kamer, namelijk die van het ouderlijk huis, later haar eigen huis.

(Natuurlijk mocht je tijdens het spelen geen foto’s maken)
Hier lees je een goede en duidelijke recensie
Partner zag in Tjitske Reidinga de nieuwe Mary Dresselhuys. Ze was ook goed. Het was een mooi, lief en humorvol toneelstuk. Prima gespeeld. Staande ovatie na afloop. (Ik moest even denken aan de uitzending van Podium Witteman waarin de staande ovatie na afloop van concerten aan de orde kwam.)